Glattegott


Käre läsare, idag är det en speciell dag, för jag tänker skriva bloggens första lite ljusa inlägg.

Vi börjar med några ord från vår käraste, Carola.

"Att världen håller på att gå under, det är något jag länge trott. Flodvågor, eller ja, syndafloder, jordbävningar och andra katastrofer är hemskt vanliga. Och i uppenbarelseboken står det att detta är tecken på slutet."

Ja, jo. Det var Carola.

Lennart Koskinen, svensk biskop, svarar med att hon har fel. Enligt honom så ska man inte tolka bibeln som bibeln är skriven. "Tusen år i bibeln är en symbol för en väldigt lång tid. Ungefär som det svenska uttrycket, tusen tack, annspelar på många tack." Han förmodar att hon, med sin frikyrkliga bakgrund, spelar upp det lite. Sedan går ju faktiskt filmen 2012 på bio nu, där världen går under. Det är även ett stort ståhej om att den majanska kalendern annspelar på jordens undergång då.

"Puh"

Japp.

  1. Om det nu står tusen år i bibeln. Varför inte tolka det bokstavligt? Är det jävligt svårt att skriva "En lång tid" Tycker det borde underlätta missförtstånd.
  2. Har någon, någonsin tagit Carola på allvar? Jag menar.. Carola..?
  3. Lennart gör ju tydligen det, tyvärr. Han snyftar till Aftonbladet (Kanske vinner några tittarsiffror) som genast bestämmer sig för att skriva en lång artikel om det. Ser mig rubriken "Carola våldtar guds egna ord, för att sedan bli smutskastad utav kristen biskop"
  4. Den majanska kalendern är indelad i olika tidscykler. Gissa hur lång en är. 5 125. År. (Det stämmer inte exakt, men med två timmars marginal.) Den säger inte att världen går under. Den tar slut. Kanske fattade Majanerna att dom inte skulle orka räkna mer än dit, för det var ju inte jätteaktuellt på den tiden.

Slutligen. Tänk efter själv.
Vore det jättetokigt om allt tog slut?
Döden kanske är svaren på allas problem.
Det vet inte jag, inte du heller.

Tävling till slutlinjen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0